2010. január 19., kedd

Saigon 14.nap

Ma az idojaras felelos rendesen rahuzta a szivatot!! Egesz nap esett!Vegul is nem annyira kellemetlen,mert langyos,meleg eso csak epp szarra azol es idonkent ruhat cserelhetsz.Ilyenkor megjobban megtelnek a sorozok,de a forgalom semmivel sem kissebb az utcakon!
Aki ide latogat nagyon sok erdekes fakultativ program kozul valaszthat amit en most kihagyok kulonbozo okokbol.Pl majdnem minden turista meglatogatja a Mekong-deltat.2-3-4 napos kirandulasokat kinalnak.
Csakhogy en tavaly Laoszban mar tobb mint egy hetet hajoztam a Mekongon.Nagyon erdekes elmenyeket nyujt,de mar nem vagyom ra.Turaimadoknak is van tobb lehetoseg.A kozelben van a Nam Cat Tien National Park valtozatos programokkal.Mehetsz oda busszal,dzsippel,biciklivel, ott pedig kozlekedhetsz gyalog,elefant haton,piroggal,stb. Mar jo par ilyenen is resztvettem,de a legfobb ok az,h mikor leerek Indoneziaba,Papuaba olyan szigeteket is a programomba iktatok ahol csak a dzsungelen keresztul lehet majd megkozeliteni az altalam kiszemelt helyeket! Szerintem meg el is atkozom majd a dzsungelt!
Con Dao szigetet is meglehet latogatni,de en egy het mulva mar Nha Trangban szeretnek buvarkodni ahol a kornyezo szigetek allitolag a buvarok paradicsoma.
Ha Saigonban jartok feltetlen latogassatok meg a Ben Thanh piacot. Hihetetlen olcso arak es persze kurva jokat lehet alkudozni.Ugy kb az 1/3-ot erdemes adni erte amit mondanak! :) Aztan jot nevettek a vegen mindketten.Te azert,mert ilyen olcson meg nem vasaroltal, o meg azert mert ennek ellenere nagyon jo uzletet kotott!Pl mikor egy helyen  egy nagy adag halat ettem kulonbozo koretekkel 18 ezer dongert ( 1$ ) nem ertettem,h tudja ilyen olcson adni.Most mar tudom,h 1kg vesz 10-12 ezer dongert.( 120 Ft ) Ebbol egy csalad jol lakik egy kis rizzsel egy nap!!! Es gondolom,h a deltaban ill a tengerparton meg olcsobb!!!!
Egyetlen negativ dolog ert csak,h elhagytam a fenykepezom.Mivel 7-8 barban is voltam tegnap igy fogalmam sincs melyikben hagytam. Masnap persze mar mindegyik tagadta. Nem baj biztos a sors akarta igy! :)Ennek menni kellett!
Tegnap vettem egy sokkal jobbat.5-szoros memoria es meg 40 perc video is rafer! Egyedul csak a bennelevo 200 gyonyoru potolhatatlan fotot sajnalom,de megigerem az uj gepbol mar blogra is rakok majd fel..............persze csak ha tudok. :)