2011. június 1., szerda

Georgtown - Trang 98 - 100. nap

Egesz nap volt idom boven bemotorozni a szigetet es nagyon kellemes helyeket fedeztem fel rajta! :)
A nyugati fele teli van szebbnel - szebb strandokkal ,de inkabb penzesebb , pihenesre vagyo vendegek szamara.......az ezzel kijaro infrastrukturaval. Gyonyoru hegyek kozott kanyargo szerpentineken elmeny volt a csavargas, de szamomra meglepo volt, h meg itt is mennyire be van epitve. Erezhetoen kinottek, tulnottek a szigetet. Este fele inkabb visszatertem az en negyedembe es jol ereztem magam Little Indiaban.
Masnap egy kellemes ejszaka utan mar delfele ebredtem, ezert megis inkabb az autopalya mellett dontottem, - bator zsido templomban is fingik - alapon !!! :) Mar tudtam, h rendorok csak a fizetos kapuknal vannak, ahol ettermek es parkolok is, igy ha meglatom oket boven van idom bekanyarodni ebedelni! :)
A hatarig sima utam volt, itt viszont megint ugy athajtottam, h senki sem szolt hozzam. A tuloldalon rogton megalltam egy jeghideg sorre es akkor kezdtem gondolkodni. Uristen, ha en 40 nap mulva hagyom el az orszagot, az lesz az elso, h elkezdik keresni a belepo pecsetet. Egyebkent meg ramsutik, h illegalisan leptem be. Naaaaaa visszamotoroztam ujra a hatarra es gyalog setalgattam osssze-vissza mig vegre beutottek egy belepo pecsetet!!!!! Ha meg illegalisan akartam volna bejonni, tuti h rogton kiszurnak!!!! :))))
Nagyon jo utemben ujabb 200 kilometert haladtam mikor ram eredt az eso, ezert megalltam egy utmenti kis buszmegallo szerusegben varni a veget. Vagy 2 orat vartam , kozben beesteledett , de az egiek ahelyett, h abbahagytak volna megjobban rahuztak a szivatot !!!!! Mivel tudtam , h akar napokig is eshet egyfolytaban , igy inkabb neki indultam. Foleg, h Trang mar csak 60 km-re volt. A lampam nem volt tul eros, de max. egy szembejovo motorra szamithattam, aminek szinten fenye van, igy tovabbra is 70-80 -as sebesseggel biztonsagosan haladtam. Csak epp a thai kutyakra nem gondoltam - amibol eleg sok van - de az autopalyara azert eddig nem jottek fel. Az volt a szerencsem, h nem a kerek kapta el, hanem csak a balos labvedo, mert az utolso pillanatban elrantottam a kormanyt. Igy is - a sebesseg miatt - at csapott a palyat elvalaszto belso sovenybe!!!! Ugye a masik nagy szerencsem meg az volt, h pont akkor egyetlen auto sem jott, pedig ezek imadnak 140-nel szaguldozni a belso savban . :))) Pedig kora este leven eleg nagy volt a forgalom. Igy megusztam egy-ket karcolassal, de onnantol kezdve 25 km / orara csokkentettem a sebessegem hiaba omlott az eso!!! Mar nem erdekelt meddig azok, csak epsegben odaerjek! :))) Erdekes!!! Rogton megtanultam lassan, a latasi viszonyoknak megfeleloen menni. :)))) De azert jo tudni, h Istenke meg mindig velem van!!! :)

Trang egy jellegzetes , par szazezres thai varos, kedves , mosolygos lakosokkal. Mivel nem ismertem , ezert az elso szimpatikus sorozoben megalltam es par ital mellett minden szukseges infot megkaptam a helyiektol. Gyakorlatilag a kozponti palyaudvarral szemben levo 2x2 savos ut es az ebbol nyilo nagyobb utcak a kozpont. Itt megtalalhato minden, ami kell egy turistanak.......hotelek, barok, piac, internet,stb......Az ejszakai elet nem tul pezsgo ( 2 disco, meg nehany bar van nyitva ejfel utan ) , de most nem is erre vagytam.  Orultem egy kenyelmes agynak es 480 km utan nem kellett ringatni, h bealudjak!! :))
Masnap meg mindig esore ebredtem, ugyhogy jo dontes volt, h elindultam. Probaltam bejarni a varost, de esoben nem volt tul nagy elmeny , ezert beultem egy internet cafebe , ahol a kislany amellett , h nagyon jol beszelt angolul , nagyon csini is volt. A kornyek minden latnivalojat, erdekesseget, szepseget orakon keresztul ecsetelte. Itt mar eldontottem, h ide minimum egy hetre vissza kell jonnom, hogyha nem is mindent, de legalabb a legszebbeket lassam!!!!!! Pl tole tudtam meg, h a kornyezo 2-3 szigeten el Thailand dugong populaciojanak 90 %-a , mert az a bizonyos tengeri fu amivel taplalkoznak, csak itt talalhato !!!! Buvar letemre az ilyen vizalatti talalkozasok az egyik legszebb elmenyek!!!! Termeszetesen csak palack nelkul mehetek kozejuk , mert nem elnek melyen es 3-4 percenkent ok is feljonnek levegoert!!! Egyszer Mexikoban mar talalkoztam eggyel - akkor nagyon beszartam, mert 4 mazsasak :))) - ,de azota sokat olvastam roluk es tudom,h nagyon szelid, szeretnivalo, baratsagos allatok. Sajnos a kihalas szelen vannak , mint sok allatfaj a Foldon!!!!!!! Nem a vadaszatuk miatt, hanem mert tonkretesszuk a termeszetes kornyezetuket es ok fogsagban nem szaporodnak!!!  Emellett rengeteg barlang, vizeses, turistak altal nemlatogatott gyonyoru sziget van a tartomanyban....  Szoval ide visszajovok!!!!!!!!!! Akkor majd reszletesen irok........