2011. június 17., péntek

Bangkok 128 - 130. nap

Phuketrol repulovel es busszal is konnyeden el lehet jutni Bangkokba. Celszeru kozuluk azt valasztani , amelyikhez epp kozelebb laksz illv a celallomasod is kozelebb van. En egy ejszakai sleeping busz mellett dontottem , amelyek estenkent indulnak Phuket town kozponti buszterminaljabol es Bangkokban a deli es eszaki buszpalyaudvaron is megallnak. Az eszakin azert szerencsesebb leszallni , mert egy taxival 100 bathert konnyen eljutsz a skytrain vegallomasaig ( BTS ) , Mo Chit - ig. A varosban pedig ez a legjobb , leggyorsabb , legkenyelmesebb kozlekedesi eszkoz. Eleg jol behalozza a 12 millios varost es a vegallomasainal pedig helyi buszokra lehet szallni. Az alkalmazotjai jol beszelnek angolul es szivesen adnak utbaigazitast bhova is akarsz eljutni. Nekem pl egy uzleti ugyem volt az egyik kulvarosban , ahova meg egy orat kellett mennem busszal a vegallomastol is !!!! A csaj kedvesen figyelmeztetett , h arra mar kevesen beszelnek majd angolul es leirta thai nyelven  a celallomasomat , az eljutasi modot , leszallot , stb. Igy mindenhol csak ezt mutogattam es nagyon konnyen celba ertem , mindenki nagyon segitokesz volt. Tegnap az uzleti ugyeim mellett az utlevelem is gyorsan elinteztem , igy matol mar tenyleg kotetlenul csavaroghatok meg 3 napig a varosban!!! :)
A kovetseghez nagyon egyszeru eljutni. BTS - rol a Phrom Phong allomason kell leszallni es innen csak 10 perces seta a Sukhumvit 24 - en az Oak Towel -ig. Telefonos egyeztetes utan szivesen fogadnak hivataliidon kivul is.  A skytrain a Taksin - hidnal atszeli Bangkok folyojat , a Chao Phrayat . A folyon a sok setahajo mellett public boat -ok is kozlekednek , amikkel konnyen el lehet jutni sok helyre a varos szivebe. Persze nem olyan gyors mint a vonat , viszont nagyon latvanyos es a folyon belulrol csodalatos latvanykent tarul elenk a varos , a nevezetes epitmenyek , palotak , buddhista szentejek , muemlekek. Hisz a varos alapitasanak kezdeten is a folyo melle epitkeztek. Fantasztikus kepet mutat ahogy a sok helyen meghagyott osdi , folyoparti epuletek  mellett ott tornyosulnak a legmodernebb fehokarcolok..... majd kovetkezik egy - ket "aranyban" pompazo kiralyi palota!!!! A folyon a legtobb kikotonel ( meg persze minden tourist office - ban )  setahajozasra invitalnak kulonbozo latvanyos , szines programokkal megspekelve. Aki eloszor jar Bangkokban annak bun kihagyni egy ilyet !!!!
En egeszen a Pinklao Bridge - ig hajoztam , ahol kezdodik a Khaosan negyed , amelynek hires kozponti turistas utcaja a Khao San. Ha nem itt szalltok meg ezt akkor is erdemes megnezni!!!!
Egyebkent az egesz kornyek a hatizsakos turistak fogadasara , ellatasara , szorakoztatasara epul.
Rengeteg olcso motel es guesthouse van a kornyeken. Ki - ki kedvere valogathat a 180 - 800 - as aron kinalt szobakbol. Azok akik csak par napot toltenek a varosban - es utana irany a tengerpart - altalaban a legolcsobb szallast valasztjak , hisz ugyis csak hajnalban , par orara ternek nyugovora!!! :)
En most 700-ert egy dragabbat valasztottam , mert mar napok ota nem aludtam rendesen ( Phuketten Gina, utana meg az ejjeli utazas miatt ) es vegre ki akartam magam pihenni !!! :)  Sikerult megcsipnem egy jo hotelt , ahol 2 fizet 3 kap akcio volt ! :)
Khaosant erdemes gyalog besetalni , foleg annak aki eloszor jar ilyen helyen. Itt ejjel - nappal duborog az elet ......... szinesen, elenken , valtozatosan !!!! A rutinosabbaknak ejjel is biztonsagos , de ha eloszor jartok itt jobb ha figyeltek egymasra , mert erre azert eleg sok a zsivany az ejszakaban!!!!!

Mivel nagyon faradt voltam mar a nemalvas es az egesznapos barangolastol a varosban  ( 40 fokban hatizsakkal :) )  , ezert este egy kellemes sorozes utan mar 8 orakkor felmentem lefekudni , igy nem csoda , h hajnal 3 - kor kipihenve megebredtem. Egy nagy ejszakai setara indultam es latom Bangkok semmit sem valtozott!!!! De Bangkokot pont azert szeretem , mert ilyen!!! :) Az ejszakai utcakon is oriasi a nyuzsges , zajlik az elet. Millio qva akar megallitani es a szobajaba csabitani vagy veled tartani hozzad. Az utcai arusok kinaljak hangosan a portekaikat , amit csak itt es "termeszetesen" csak tole kapsz meg....... :) Maskor siman besetalok a sikatorokba is , de most delutan lattam egy jelenetet ami azert egy kicsit elgondolkodtatott , h itt mennyit is er az elet ????  A negyed sikatoraiban setaltam , ahol szinten sok erdekes uzlet talalhato es nagyon hangulatosak is , de most egy lovoldozes kozepebe csoppentem. Egy ficko kozvetlen kozelrol 4 golyot eresztett egy masikba . Az egyik golyo a szemen ment be es hatul tavozott......2 a homlokaba 1 az arcaba.......haaaaaaaat nem mutatott vmi szep latvanyt szegeny csorikam!!!! Kozben egy not is mellbe lott. Eloszor azt mondtak , h feltekenysegi jelenet volt ( mivel szegeny jo csunya volt , meg gondoltam is , h na aztan erted kar volt lovoldozni ) , de mint utolag kiderult , semmi koze sem volt az egeszhez csak epp arra jart. En is a falhoz lapultam gyorsan, nehogy egy hulye eltevedt golyo meg zsenge ifjusagomban szakitsa meg szuzies eletemet !!!!! :):)
Pillanatok alatt vagy 30-40 rendor lepte el a kornyeket es zartak le mindent , de a fickonak igy is sikerult egy motorral elmenekulnie.

Chalong , Phuket 103 - 128. nap

A szigeten hamar visszatertem a csajozos - bulizos eletformahoz ,mert nem is tudom miert , de nagyon kozel all a szivemhez...... :)  Nappal a tenger , este a barok , ejjel a lanyok !!! Es ezt nem lehet megunni , mert gyakorlatilag mindharomat napi szinten valtogatom. :)  Na persze azert vannak kedvenc helyek ahova rendszeresen visszaterek, de a csajok kozul csak akkor hivom fel vmelyik regit , ha epp aznap ejjel nem akad uj. A feltekenyseg azert itt is magasszinten jelen van , a mellozottek hisztiznek , sirnak , duhongenek , de hat a sorsuk nem az o kezukben van. Olyan szerencses helyzetben vagyok , a haznak ahol lakom van egy hatalmas nappalija ahova egy elkrtomos uvegajto nyitasaval lehet bejutni , amit egy specialis kartya nyit. Igy hiaba probal egy-ket cicamica visszajutni a lakasomba masnap , ez az ajto utjukat allja es persze ha masik csaj van nalam , en ki nem nyitom nekik !!!! :)  A keglim pedig az emeleten van , igy sem az ajton sem az ablakon nem tudnak zorgetni , a telit meg ilyenkor kinyomom nekik. Masnapra mar legtobbszor megnyugszanak es tudatosul bennuk , h eddig tartott a romanc........
Sajnos mar nagyon kozeledett az elutazas napja , mikor megismertem Ginat. O egy kiveteles szepsegu tunderbaba. Igy is hivom , mert olyan mint egy gyonyoru , oroke mosolygo , neveto , igezo tekintetu nagy nagy edes jatekbaba !!! :) Vele az utolso het egy pillanatkent repult el.............  Persze igeri , h jovore is varni fog ram , de tudjuk mindketten , h ez mar nem igaz...........de emleknek , elmenynek csodas tunemeny volt. Az o 20 eves hibatlan , tokeletesen noies teste , barsonybore ajandek a ferfiaknak..........