2011. május 12., csütörtök

Rantepao - Makassar - Kuta 79 - 83. nap

Meg egy napot Rantepao kornyeken csavarogtam es a helyiek altal javasolt latvanyossagok megtekintesevel toltottem. Erdemes megnezni a LP altal ajanlott helyeket is, de ha tenyleg original helyi torajakkal akartok talalkozni, akkor eleg csak vakon elindulni es felmotorozni a kornyezo hegyekbe!!!  Az LP altal ajanlott helyek nekem kicsit tul turistasak, mestersegesek........ Kovetkezo nap delutan csorgott a helyi mobilom es meglepetesemre Uc'i , a lazado szepasszony jelentkezett Tahunabol. Megdumaltuk, h jo lenne ujra talalkozni, igy kezenfekvo volt Bali szigete, mert o Yogyakartaba tartott haza a ferjehez, en pedig vissza Thaifoldre. Mivel Celebeszrol nincs kozvetlen jarat egyik helyre sem, csak Jakarta vagy Denpasar johetett szoba mindkettonknek. Na persze, h inkabb Balit , az Istenek Szigetet valasztottuk !!! :)
Rantepaobol minden este 9 korul tobb ejszakai sleeping busz is indul Makassarba, igy kenyelmesen meg aznap estere megvettem a jegyem. Mivel az ut nem messze megy el a reptertol, ezert erdemes elore belealkudni a jegy araba ( 10 $ ) h teged a repteren tegyen ki, ne a vegallomason, igy nem kell visszataxizni !
Interneten keresztul siman lefoglaltam masnap reggel 9-re a jegyem Denpasarba , igy tokeletes volt a csatlakozas, mert o ugyanezzel a geppel jott Manadobol. A Manado - Denpasari jarat mindig leszall Makassarban utasokat letenni-felszedni. Igy Balira mar egyutt erkeztunk es persze rogton a kedvenc Prawita Hotelembe vitettem magunkat. Ket csodalatos nap utan o tovabb repult, nekem meg maradt egy napom az indulasig igy bevetettem magam bucsuzaskent az ejszakaba....... :)
Egy uj barba beterve ismertem meg Lyus-t , aki mint kesobb kiderult mar regen kinezett maganak csak en mindig elsetaltam a barja elott. ( de hulye voltam   :) ) . Nagy biliardcsatak es finom koktelok kozott persze megbeszeltuk , h nalam alszik, de mivel o a fonok es zarnia kell, ezert csak reggel 4 utan tud jonni. Oke, nem baj , legalabb addig alszom egy kicsit, mert az utobbi ket napban arra eleg keves ido jutott !! :)  Ejfel fele hazamentem es lepihentem, ugyhogy a telefon a masik parnan volt mellettem. Reggel 10-kor ebredek, nezem a telit es 15 nemfogadott hivas 4 es fel ot kozott !!!!
Huuuuuuu nagyon merges voltam magamra!!! Bali egyik szepsege akar nalam aludni en meg nem engedem be !!!!!!!!!  :)  Na ezt a puncit az Itelet Napon meg az orromra fogjak huzni!!!!!!!!
Persze azonnal hivtam es suru bocsanatkeresek kozepette mentegetoztem, de aranyos volt es megnyugtatott, h semmi baj, ha legkozelebb jovok a szigetre az o ajtaja mindig nyitva lesz elottem.........
Igy mar nyugodtan indultam a repterre, mert tudom, h erre a fantasztikus szigetre ugyis nemsokara visszajovok !!!!