2010. március 31., szerda

Malang

Tegnap elhagytam Yogya-t es atvonatoztam Malangba.Sajnos csak ejszakai vonat volt, mert reggel indult Jakartabol. Igy nezelodni nem tudtam,de legalabb egy jot aludtam a legkondis kocsiban! :) 7 es fel oras ut,igy reggel 9-re ertem el a varost. A reggeli ebredezo videket mar elmeny volt nezni es Malang regi,egyszeru fantasztikus hangulatot sugarzo kulvarosait. Olyan kozel vannak az egymasra epitett pici hazak a sintol,h kis tulzassal szinte kihajolva a hazuk ablakan, megerintik a vonatot!!!! :) Fantasztikus es persze a vonat csak lassan halad el kozottuk.
Egy kilometerre az allomastol van a varos kozpontja ahol sok hotel kinalja szolgaltatasait. Szokas szerint egy hatalmas setaval bejartam a centrumot, de sajnos a varost mar nem tudtam, mert sehol sem lehet motort berelni!!!!!!! Terveim szerint azzal mentem volna fel a Bromo-hegyre ami Jawa egyik legszebb vulkanja es egeszen a peremeig kilehet maszni!! Igy tervet valtok es atmegyek a hegy tuloldalara Probolinggo-ba vonattal vagy busszal es majd itt kiserelem meg ujra a motorberlest! Ez sajnos egy 6 oras ut,mert itt veget ernek az elso osztalyu vonatok es csak economi class van! :(    A busz is hasonlo idot fut.......,de legalabb utba esik Banyuwangi fele ami a celom, igy semmi kerulo! Banyuwangi a legkeletibb varos es  innen kompok hordjak at az utasokat Balira.

Malang Surabaya utan a masodik legnagyobb varos Kelet-Jawan 760 ezer lakossal, regen a Mataram Kiralysag kozpontja volt.Igy tortenelmi emlekekkel el van latva boven, de sajnos motor hianyaban lemondok roluk.
Egyebkent az utcan rengeteg embert megkerdeztem,h nem-e adna kolcson az ovet, de senki sem volt hajlando! Ket nap mulva tudnanak egyet szerezni,de nekem nincs ket napom egy motorra varni, foleg, h lehet,h Probolinggoban azonnal kapok.