2010. március 1., hétfő

Nha Trang

Eloszor is koszonom mindenkinek a pozitiv megjegyzeseket es orulok,h figyelemmel kiseritek a blogot!
Koszonom IGAZI barataimnak, exbaratnoimnek az edes kellemes  leveleket! :)
Masodszor pedig egy jo hirt is tudok mondani!!!!! :) Mar nem folyik a ver a fulembol csak kicsi sargas folyadek, ami azt jelenti, h tisztul!!!! Jaaaaaa es tokeletesen hallok ra! :) es nem faj!!!!

Mivel meg mindig Nha Trangban vagyok igy csak kisseb storykat tudok Neketek irni, de bennem ezek is szep emlekkent maradtak meg!!!!!
Gyonyoru helyek vannak a kornyeken, de ezeket nem irom le, mert ha rakattintotok a wikipediara vagy a lonely planetre mindent eltudtok olvasni.Van 15-20 hely amit feltetlen erdemes megnezni!!! Itt viszont rengeteg turistaval talalkozik az ember...........engem pedig sokkal jobban vonzanak az original,local Vietnam places!!! :) Persze vegigjartam azokat is.
Nehanyat azert felsororlok amit feltetlen erdemes megnezni annak aki erre jar!
Po Nagar Cham Towers,Trinh Phung Temple,Oceanographie Institute,Thap Ba Hot Spring,Nha Trang Cathedral,Long Sun Pagoda,Yersin Museum,Dien Khanh Ancient Citadel, Vinpearl Land es egy csomo szigetre erdemes kihajozni mint pl a Mun Island,Monky Island,Tre Island es a hegyeikben van egy jo par vizesesuk,amelyek kozul a Ba ho es a Yang Bay a leghiresebb.......................

Valamelyik nap pont egy 5 csillagos hely elott szomjaztam meg es beultem egy finom italra.Mindenkin oltony nyakkendo az assonyokon,lanyokon szep nyari ruha en meg persze shortban. Megis rogton atinvitaltak az asztalukhoz es sorban kertek a soroket!!! :) Saigonbol jottek nehany nap kikapcsolodasra, mindegyik valamilyen szoc. nagyvallalat vezetoje volt! Mondtak,h feltetlen latogassam meg oket ha ott jarok, a vendeguk leszek a villajukban ameddig csak akarom.............. es vettek egy helyi mobiltelefont,h barmikor eltudjuk egymast erni!!!! Szoval latom,h itt is megvan a kommunistak kozott az a reteg akinek nem szamit a penz!!!! Nem milliomosok, hanem milliardosok!! :) Meg nalunk sem divat par oras ismeretseg utan mobilt ajandekozni!!!! Azt mondtak mindenkit ismernek akire nekem egy jo uzlethez szuksegem van!
Lehet ezek is annyit lopnak mint nalunk a politikusok?????? :):)
Azert egy ilyen kapcsolat es baratsag meg jol johet...........:):)

Szoval nagyon jol erzem magam koztuk!!!
Bar valamelyik nap csinaltam egy nagy hulyeseget, majdnem rafizettem!! Egy helyi tarsasag kiinvitalt egy delutani piknikezesre egy kozeli tohoz. Itt ez nagy szokas,h csaladok,baratok kiulnek a szabadba........viszik a piakat,az asszonyok korulottuk sutik a husokat, enekelnek,gitaroznak, vidamkodnak.................
A viz kozepen vannak ilyen uszo ettermek,pubbok. Ezt ugy kell elkepzelni, ures 200 literes hordokbol osszekotoznek vagy 50-et es erre epitik a fahazakat. Mikor mar nagyon happy volt a hangulat gondoltam ugrom egyet. Ezek meg mikor lattak,h mi a szendekom kiabaltak,ne ne mert nagyon veszelyes teli van kigyokkal! Ne persze ne ettesetek engem..........es egy szavukat sem hittem. Mar az orultseg volt-- pedig mar hanyszor megfogadtam--h ismeretlen vizbe nem ugrok fejest...........de mivel a to kozepen volt nem ereztem veszelyesnek. Csakhogy a to feneke teli volt kidolt, a feneken rothado fakkal..............az egyiket eppen csak elkerultem! A vallamat surolta vegig..... Meg lefele usztam a melybe mikor ereztem, h egyre tobb hinar tekeredik ram. Visszafordultam es mar felretem a felszinre, de a "hinarok" meg mindig rajtam voltak.Akkor dobbentem ra,h ezek tenyleg nem hulyeskedtek es hulye kigyok tekergoznek rajtam!!!! Huuuuuuuuuuu nagyon nagyon lassan kiusztam a partra,mert tudtam,h csak akkor marnak meg ha hirtelen mozdulatot teszek ill akkor ha taplaleknek tekintenek, de ez nem allt fenn,mert tul nagy falat voltam nekik.... :):):) Maig sem tudom, h veszelyben voltam-e,hisz lehet,h csak egyszeru vizisiklok voltak!! :):)
Utana azert lattam, h senki sem furdott rajtam kivul a toban es mindenfele tablak voltak kint..............na persze helyi nyelven. :)  A legrosszabb az volt az egeszben, h teljesen sotet volt a viz ( gondolom a rohado fak miatt) es semmit nem lattam..........csak ereztem magamon azokat a dogoket! :)

Aztan majdnem sikerult osszetoretni a fenykepezomet! :)
Csikos ruhas rabokat kisertek at az utan es olyan jol mutattak,h gondoltam kattintok egy par fotot. Na ez hiba volt! Azonnal ramrohantak vagy negyen es kicsavartak a gepet a kezembol es fodhoz akarta vagni.Persze erre en nagyan duhos lettem es nem merte odavagni,de bevittek a borton teruletere es hivtak egy ertelmes emberket aki turhetoen beszelte az angolt es megegyeztunk, h kitorolheti a kepeket, de a gepet visszaadja!! Egesz normalis volt a vegen kezfogassal,vallveregetve valtunk el egymastol!! :):)