2011. február 16., szerda

KANCHANABURI 1.-2.nap

 Bangkokban, a repteren csak lesetaltunk -1. emeletre es felszalltunk a City Line-ra, amivel 5 megallot mentunk a Makassanig. Itt konnyeden megtalaltuk az 556-os buszt ami keresztul vitt bennunket a varoson, a deli palyaudvarig, ahonnan a Kanchanburi fele tarto buszok indultak.
Egy ujszeru kisbusszal kb 2 ora alatt oda is ertunk. A helyi tuk-tuk-os kis alku utan 50 bath-ert el is vitt bennunket abba a varosreszbe ahol a turistaknak tartanak fent olcso hoteleket, guest housokat.
Mi a Cukornad ( Sugar Cane ) Gest Houst valasztottuk ahol 150-300-550-ert mertek a szobakat.A 300-as es 550-es szoba kozott semmi kulonbseg sem volt. csupan annyi,h a dragabbik a folyon uszott es himbalozott!!!! Naaaaaaaaaa meg kiulve a teraszara jol megzabaltak bennunket a szunyogok!!!
Masnap mar atkoltoztunk a 300-asba!!!! :)
Masnap keson ebredtunk,majd reggeli utan gyalog vagtunk neki a varosnak. 1-2 km seta es egy haborus museum megtekintese utan kezdett uncsi lenni a gyalogkakukk es 200 bath / nap tarifaert motort bereltunk.
Meg epp idoben, mert igy meg aznap kitudtunk menni a Tiger Temple-hez tigrist simogatni!!!! :) Ez kb ugy 40 km-re van a varostol eszak-nyugatra a burmai hatar fele. Ide erdemes kimenni,mert a kozelben tobb latvanyossag is talalhato.
Par kilometerre a templomtol lathatjuk a Burma-Thaifold vasutvonal azon szakaszat,amelyet 41-42-ben a japcsik a hadifoglyokkal epitettek szamtalan emberelet aran!!! A vasut ezen szakaszat meghagytak eredeti allapotaban es tobb kilometeren keresztul vegig lehet setalni rajta,aterezve az akkori feelinget.
Jobbrol meredek sziklafal,balrol hatalmas melyseg............a sinek pedig vastag,regi fakkal aladucolva!
Stabilitasara jellemzo.h meg ma is vegigmegy a turista vonat rajta egeszen a hires hidig, amit az amerikaiak a "Hid a Kwai folyon " cimu filmben orokitettek meg!!!!!
Persze a valosag sokkal durvabb volt es a happy end csak 45 marciusaban jott el mikor az amcsik vegleg lebombaztak a hidat! 60-70 ezer hadifogoly dolgozott itt, akiknek kozel 40 szazaleka elpusztult a klima, a tropusi betegsegek,  a fertozesek, a kaja hiany, a mindennapos balesetek es az orok szadizmusa miatt!!!!
A varosban a JEATS WAR Museum orzi emlekuket es persze a sok temeto,amelyeket szepen gondoznak!




INDULAS 07.FEB. 20011

Haaaaat az indulas megint nem sikerult tul nyugisra, de mivel ugy sem szeretem az allovizet, igy abszolut termeszetes volt. :)
Az Egyiptomban kitort balhe miatt nem mehettem az eredeti utvonalon, Kairon keresztul, igy
legitarsasagot es utvonalat kellett cserelnem. Mivel az utazas elotti hetet sielessel toltottem a Dolomitokban, igy nem volt egyszeru mutatvany elintezni a cseret. Szerencsere Danikam ugyesen intezte a dolgot itthon!
Vegul  Amszterdamon keresztul, egy kellemes KLM jarattal kedden delben mar Bangkokban landoltunk.Azert tobbes szamban irok, mert indulas elott egy csinos utitarsam is akadt.
Brigi interneten kereste utitarsat es mivel utunk,elkepzelesunk nagy resze osszepasszolt, ugy dontottunk egyutt vagunk neki!!!! Majd meglatjuk mit hoz a jovo,hisz nem ismerjuk egymast,
de ha kulonvalnanak utjaink szerencsere Brigit akkor sem kell feltenem, mert mar egyszer hatizsakkal tobb honapon keresztul EGYEDUL vegigjarta Indiat illv Nepalt !!!!

Azsia 2011

Udv. minden IGAZ BARATNAK, regi ( es uj ) BARATNOKNEK, kedves ismerosoknek, google-rol idetevedt szeretettel latott idegeneknek !!!!!
Ujra elindultam- immar hagyomanyos- Southeast Asia-i utamon, amirol csak annyit tudok, h hol kezdodik...............,de h merre folytatodik illv vegzodik azt meg 7 oregasszony sem tudja
elore !!!!! :)
Ismet probalok ugy irni, h memoar legyen nekem es a hozzam kozelalloknak, de egy kicsit utileiras is legyen, h ha vki erre a videkre teved konnyebb legyen neki eligazodnia ebben a szamunkra idegen, de nagyon kedves,baratsagos vilagban!
Ha nem mindig a legetikusabb irodalmi stilusban irok, azert elore is bocs az "uriholgy lelku"
olvasoktol. :):) DE tudjatok a regi mondast ; " A tevet sose foszd meg a pupjatol, mert akkor mar nem teve!!!! " .
Persze ez majd attol is fugg, h milyen hangulatban, mennyire az esemenyek hatasa alatt illv ,h mennyire nagy mennyisegu alkoholos befolyasoltsag allapotaban leszek. :):) De az adatok es tortenetek tortenelmi hitelesseguek, hisz maskent onmagamat csapnam be !!!!!!

Mindenkinek jo olvasast es - nem utolso sorban- ha elveszek utkozben legalabb tudjatok hol talaltok !!! :) :):)