2010. január 27., szerda

Nha Trang

Ejjel a fogam megkapta amire vagyott,ugyhogy reggel vidaman ebredtem! :) Delelott kultur napot tartottam es megneztem par katedralist, buddhista szenthelyet ill emlekmuvet. Itt csak az emberek 10-12 %-a katolikus ennek ellenere azert van egy jo par templom es a varoskozpontban egy kis dombon egy gyonyoru 14. szazadi katedralis! Buddhista wat ertelemszeruen joval tobb talalhato.
Delutan gondoltam kicsit megismerem a videket. ezert kimotoroztam a kornyezo hegyekbe. Ez olyan jol sikerult, h vagy 70 kilometer megtetele utan fogalmam sem volt,h merre vagyok! Amerre a szem ellat csak hegyek es hegyek. az utbaeso falukban probaltam infohoz jutni, de hamar ra kellett jonnom, h fogalmuk sincs a tajekozodasrol es a terkeprol. Az egyik faluban a nagyfonok komoly arcal tanulmanyozta a terkepet es ramutatott nyugatra,h arra kell mennem. Mondtam neki; te kis birka,ott megy lefele a nap,tehet nyugat, Nha Trang meg maximum del-keletre,de jobb esetben siman keletre van!!! Erre o hatarozottan mutogat,h nem nem,mert amit o mutat az a jo irany.Ra kellett jonnom, h a falu elott o nem vallhatta be,h hulye a terkephez,mert akkor megszegyenul a kozosseg elott.Igy inkabb kitartott a hulyesege mellett,ugyhogy elindultam az ellenkezo iranyba. Szerencsem volt, mert egy fel ora mulva sinek kereszteztek az utnak meg jo indulattal sem nevezheto katyus osvenyt es itt mar tudtam rogton hol jarok,mivel Vietnamban egy nagy vasutvonal vezet eszakrol delre! Innen mar huztam a gepnek ami a torkan kifert, mert tudtam h csak addig vagyok jo iranyba amig a nap a hatamat suti, de ha  lemegy a nap 3-4 kanyar utan elveszitem az erzekem a kelet-nyugati irany utan es akkor vagy rossz iranyba megyek tovabb vagy ott ejszakazok valahol kozottuk.
Bar az sem lett volna gond,mert nagyon vendegszeretoek.
Szerencsere egy hegytetorol mar messzirol vilagitott ezer fennyel a varos. Este nyolckor mar a hotelem teraszan szurcsoltem a soromet!!!! :)
Par napja Dalatban megismerkedtem  szimpatikus kanadaiakkal Quebecbol. Mivel neten elkuldtem nekik a szallodam cimet, igy konnyen megtalaltak.Megyunk megmutatom nekik az ejszakai Nha Trangot, mar amit ismerek eddig belole! Azt hiszem megint egy kiados sorozes ele nezunk..........................
Meg jo,h a hotelhez rendeltem holnap reggelre a buvarbazis pick up-jat!! Hogy lesz ebbol holnap merules????