2011. március 1., kedd

CHIANG MAI 13. nap

Brigi pontosan erkezett egy helyi jarattal Shukotaibol. A becuccolas utan ebedelni mentunk, majd kicsit ismerkedett a varossal. Mivel o is mar 2 hete csak a muemlekeket, watokat, chediket jarta, igy elhataroztuk, h masnap egy kellemes, lazitos napot csinalunk es felmegyunk a kornyezo hegyekbe.
Kb 50 km-re a varostol van egy flight of jungel nevu hely ahol a fak tetejen kifeszitett drotkotel palyakon kedvedre repkedhetsz mint Peter Pan a meseben!!!
A varosbol jo minosegu autopalya megy ki, amely az Arcade nevu busallomas mellet visz el. Ezen 27 km-re lesz egy  lekanyarodo jobbra, amit meg konnyu megtalalni. Utana 17 km kovetkezik egy vekonyabb, de nagyon hangulatos szerpentinen. Itt viszont meg 6 km-t kell felfele menni balra, amit elfelejtettek jelezni, de a helyiek nagyon keszsegesen, mosolyogva utasitanak utba. Ez az ut mar nagyon meredek es rossz minosegu!!!!!! A motor fustolt rendesen alattunk es bizony parszor kutyagolni kellett Briginek egy-egy meredekebb csucsra!!! :)
A helyiek persze nem szivesen adnak utbaigazitast a varosban, mert akkor elvesztik a fuvar lehetoseget. Pedig konnyu megtalalni es sokkal kalandosabb igy!!!! :):)

A hegyteto lelegzetelallitoan szep, minden percet elveztuk a kalandnak!!! A fak csucsan drotkotel palyak vannak kifeszitve tobb kilometer hosszan. Eloszor nagyon okosan csak rovidebb palyakra visznek ( kb csak 10 m melyseg 20 m hosszan ), h ne firkald ossze mindjart az elejen kakival a bugyidat, de aztan egyre hosszabbak es egyre melyebbek lesznek alattad a volgyek!!!!! A vege fele mar egy 300 meter szeles volgy amin atcsussszansz , oriasi melyseg folott!!!! Piheneskeppen jokat lehet setalni az erdoben es a fakat osszekoto skybridzseken!!!!!
Zaraskent egy 60-70 meteres fa csucsarol szabadesesben zuhanhatsz, de persze a vege elott
megfognak a biztonsagi kotellel!!!! :)

Este megneztuk a hires Night Bazart, amely sok turistat csalogat ide, bar szerintem nem nagy szam!!! A varos ejszakai elete sokkal latvanyosabb!!!  :):)