2010. február 20., szombat

Song Cau,Yang Bay

Huuuuuuuuuuuuu nem akartam irni,de erdekes nap volt a mai.Ezt le kell irnom. Nagyon buszke vagyok most magamra, h megmentettem egy masik ember eletet! Egy egeszen furcsa,joleso,bizsergeto,teljesen elvont, elgondolkodtato es extrem erzes egyvelegye zug bennem.
Eddig csak a sajat szorakaztatasomra, meg idiota versenyekre hasznaltam uszas tudasom........most vegre valami hasznosra is!
Kozvetve mar maskor is mentettem eletet jo dontesemmel ill h az utolso pillanatban lent a melyben meg a sajat utolso korty levegombol is adtam neki jo par szivast,h eletben maradjon-- de ez egesz mas volt! Mas mikor a halalbol hozunk vissza egy embert! Fizikailag,tettleg,.......a ket kezunkel......
Furcsa ..............es megmagyarazhatatlan,hihetetlen jo erzes....

Kezdem az elejerol......A hegyek kozt barangolva ratalaltam a Yang Bay vizesesre.Gyonyoru taj, rohano viz,eredeti viet hegyek,sziklak,friss hideg sorok,edes helyi lanyok.............mosolygo,baratsagos emberek........
Mint minden vizeses alatt itt is egy to gyult ossze ahol vidaman lubickoltak az emberek. Aki veletlen a szikla szelere ment maris bekapcsolt egy nagyon durva szirena, h figyelmeztesse. Szoval semmi veszelyerzet, abszolut biztonsag. En fent ultem a sziklakon jo 30 meterrel felettuk es pont oket neztem a toban. Egyutt jatszottak mikor besodorta oket a viz........ a nagyobbik meg ketszer haromszor visszauszott a kicsiert,de eselyese sem volt,h kihozza,mert o maga is alig tudott uszni. Egy orult rohanasba kezdtem,de mire leertem a sracot elnyelte a viz.  Oriasi,energikus karcsapasokkal pillanatok alatt a ott voltam ahol a sracot utoljara meg lattam.............Szerencsem volt, ( de foleg a fiunak! :) ) h hegyi folyo leven a viz  nagyon tiszta volt!! 5-6 metert is siman ellattam a melyben.Mar az elso alamerulesnel azonnal meglattam. A viz nem volt mely (kb 4 meter), de szegenykem mar beajult es ott fekudt lent a koveken  mozdulatlanul  mintha csak aludna.
Itt mar megnyugodtam tudtam,h visszahozom. Szepen lassan kiusztam vele majd ahogy irjak a nagykonyvben
oldalara fektettem es kihanyattam vele a vizet amit nyelt!! Szerencsere a feltetlen reflekszek azonnal beindultak nala...........Egyreszt fiatal volt es eros masreszt meg eleg keves idott toltott ajult allapotban a viz alatt.Ilyenkor a szervezet automatikusan lezarja a legzocsatornat es nem nyelhet tobb vizet!!! A legnehezebb dolgom a tomeggel volt!!! Ilyenkor a szeretetukkel es a segiteni akarasukkal fujtjak meg az embert aki mar visszajott kozejuk........:) Egyik kezemmel hesegettem oket a masikkal dolgoztam........
Neha meg rajuk kellett uvoltenem,h taguljon a kor!!
Ha pl ilyenor a hatara fektetik es dogonyozik a mellkasat pont azzal a vizzel fujtjak meg amit benyelt!!!!!
Szoval bocs, de aki nem ert hozza az inkabb ne segitsen.
Mikor magatol felult a srac ott hagytam oket, oruljenek egymasnak- es visszamasztam a sziklamra. Mar kezdtem elfelejteni az egeszet mikor szallingozva egyre tobben mastak fel hozzam es konnyes szemmel szorongattak a kezemet,az asszonyok simogattak az arcomat es kertek menjek le kozejuk.Persze szivesen, miert ne???  Senki egy szot nem beszelt angolul,de itt nem is kellet. Lattam mar eletemben sajnos egy par vizi es buvarhalalt ahol a hozzatartozok feloran belul ott voltak es a szivuk minden fajdalmat kiadva uvoltottek, sirtak. Hat itt is sirt mindenki, de ezek az orom konnyei voltak..............sirtak a boldogsagtol...........es nem csak a szulok, sokan nagyon sokan....... Bevallom oszinten ahogy a kissracra neztem nekem is vegig gordult egy konnycsepp az arcomon,h de jo h itt voltam!!!!!!!!!!!!! Ez a gyonyoru fiucska most halott lenne!!
Valami egeszen kulonleges erzes volt amit meg sosem ereztem..........


Hazafele motorozva tisztult ki igazan bennem a kep hisz ott,akkor olyan gyorsan osztonszeruen tortent minden.Eloszor is!!! Mire en lerohantam mar legalabb 15-20 alltak a parton es senki sem ugrott be!!
Utana mondta a srac,h a vietnamiak nem tudnak uszni, kiveve a halaszok. Mi meg ugye fent voltunk a hegyekben!!!
Masodszor! Most hol volt a szirenat bekapcsolo emberke?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!Miert nem ugrott  o  ??????????? De kurvara tudott integetni mikor kimentem a szikla szelere?! :):)  Harmadszor  pedig el kell mondanom, h egyre jobban hiszek a sorsban!
Vegig gondoltam a napomat. Minden nap altalaban hajnal 2-3-4 orakkor erek haza............es ez magaval vonza,h 10 elott sosem ebredek. Most is igy tortent. Viszont hajnal 3-as hazateres utan miert ebredtem uden frissen kipihenten reggel 6-kor???  Egy kellemes zuhany utan mar ugy dontottem nem alszom vissza hanem megindulok valamerre!!! Miert pont azokat a hegyeket valasztottam??? Miert pont annal a kocsmanal szomjaztam meg ahol kanyarodott az ut es arra kuldtek?????
Delelott 10-kor en 10 esetbol 10-szer alszom. :) Miert ultem ma Nha Trangtol 50 km-re fent a hegyekben egy sziklan 10-kor mikor a srac fuldoklott??????????