2010. február 5., péntek

Nha Trang

Kicsit leragadtam Nha Trangban,de csak azert mert szuperul erzem magam!!!! A klima tokeletes a feher ember szamara. Nappal 30-33 fok,de a Del-Kinai Tenger felol fujo kellemes szel csokkenti a melegerzetet.
Ejjel 22-24 fok, szoval egy rovid nadragban,egy par ovszerrel a zsebben nyugodtan nekiindulhatsz az ejszakanak! :)
Eddig a napjaimat a tengeren es a szigeteken toltottem,de most mar beiktattam egy par csajozos,beachelos napot is.Egyre jobban asszimilalodom a helyiekkel,a szokasaikkal,a viselkedesukkel,az eteleikkel,italjaikkal, a kozlekedesukkel,a mindennapjaikkal, az asszonyaikkal,lanyaikkal...............:):) Imadom a kajaikat...........egy etkezes a kovetkezokeppen tortenik;
Altalaban kimegyek a turista negyedbol beulok egy helyi etterembe es eltancolom, h enni szeretnek. Hoznak egy etlapot ami persze helyi nyelven irodott. Mivel semmit nem ertek belole igy kivalasztom a legdragabb kajat,mert az biztos jo! :) Nagyokat vigyorognak es telipakoljak az asztalom mindenfele finomsaggal, h a felet sem birom megenni!! :) Nagyon jol szorakozom veluk...........mar siman elindulhatnek a " most mutasd meg" cimu jatekban. Imadjak simogatni a sorrel es kajaval telepakolt hasimat, mert azt mondjak olyan mint Buddhae es szerencset hoz nekik. Na a csinosabb es bogyosebb leanykak kezet ilyenkor szoktam egy ovatlan pillanatban lerantani a Bob Hercegre! Persze erre altalabban sikitva,kacagva elszaladnak, de a batrabbja visszajon egy ido utan es megegyszer megakarja fogni, mert elsore nem hitte el, h mekkora volt a kezeben.... :):) Na ezeket a kiscsajokat utana mar nem nehez rabeszelni,h jojjenek at a hotelembe megnezni a lepkegyujtemenyemet............... :):)

Az eloszor kaotikusnak tuno forgalom ma mar teljesen termeszetes.............es egyre jobban raerzek a torvenyszerusegeire!!!!! Ha elersz egy bizonyos pontot ahonnan mar nem lehet visszaut akkor a tobbi automatikusan elenged!!! Barkinek is van elsobbsege...........es nem k. anyaz hanem mosolyog,mert tudja legkozelebb o lesz olyan helyzetben!
Eloszor legfelelmetesebbek a nagy ivben balra kanyarodasok voltak ahol "ezer" motor jott szembe. Most mar direkt elvezem ezeket, h nagy sebesseggel behajtok kozejuk es mindig,mindig megallnak vagy kikerulnek!!!!Sokszor 10 centire tolem,de megall!!! Hihetetlen, de 1 honapja vagyok koztuk es balesetet meg nem lattam!!!!!
Az arakkal meg a mai napig ki tudnak akasztani mikor mar elhiszem,h ennel olcsob nem lehet........
Tegnap beultem egy utcai fodraszhoz egy hajvagasra.Persze rogton borotvalas,arcszesz,hajszesz,stb.........friss tea,kave. Mondtam,h igy delutan en mar csak sort iszom, erre ugrott a kisinas rogton egy hideg sorert. A vegen kert masfel dollart!!!! Mondom neki,h plussz a kave meg a sor??? Erre rogton tiltakozott,h nem nem az mar benne van!!!!!!!  :)
A buvarkodasom napi 40 $ , harom merulessel!!!! Ez azt jelenti,h 13,3 $ egy merules!!!!! Ennyiert Adrian a palackomat sem toltik fel levegovel!!! Ott 1 liter 1 euro! Itt ebben a 40 $-ban benne van a pick up,a hajo,a teljes felszereles,a guide, egy ebed,a hajon annyi gyumolcs amennyit meg birsz enni ( banan,mango,ananas,melone),kave,tea,soft drink. Es az a sok kedvesseg es vidamsag amit a hajon kapsz!

Tartottam ket nap relaxa napot es becsavarogtam a kornyeket. Kimentem a Ba Ho Waterfalls-hoz ami egy csodalatos szepsegu folyon talalhato,amely atrohan az elotte tornyosulo sziklak kozott.......
Magaert a latvanyert mar erdemes kimenni ( kb 30-35 km ), de aki szereti a sziklaugrast es az ilyen hegyi tavakat,a csodalatos fotokat, annak felejthetetlen elmeny lesz. 30 km normalis kovesut,utana balra fel a hegyekbe egy 4 km-es zergeosveny,de nem tul bonyolult.A hely es a viz csodalatos,de az ugrasoknal vigyazzatok,mert maga a kis to hiaba 3-4 meter mely, vannak benne kisseb-nagyobb sziklak!!! 3 meterrol nagyon kellemes fejeseket lehet ugrani,de van egy 10-12 meteres szikla es ha arrol ugrasz nagyon kell figyelni,mert lefejelheted vmelyik vizallatti sziklat mint vakond a rotacios kapat!!! Az pedig nem tesz jot az egeszsegnek............
A helyi fiatalok batrabja nagy talpasokat ugrott a legmagasabb pontrol.Persze nem birtam a veremmel a hatodik sor utan es megmutattam nekik,h kell hatraszaltot ugrani ebbol a magassagbol.Az ugras jo helyre sikerult ( a sziklat elkerultem), de a becsapodasnal kicsit tulfordultam es szerintem kirepedhetett a dobhartyam,mert beverzett es piszkosul faj.A fajdalom nem erdekel,de azt hiszem egy-ket hetig nem merulhetek. A fotok viszont jok lettek! :)
Lehet,h a sors akarta igy..........ugyis elegem volt mar a vizalatti vilagbol! :) Vagy lehet, h be kell vallanom magamnak, h elmultam mar 20 eves?????  :)

Egyre jobban megismerem a varost. Vannak francia es orosz utcak.........ettermek,hotelek,gyevuskak!!! :)
A franciak ugyanolyan nagykepu faszok mint Europaban.Ha en nem beszelek franciaul ok nem tudnak vagy inkabb nem akarnak angolul beszelni!!! Szoval ugy latom egy zart kis kozosseguk van.A penzemert kapok piat meg kajat,de semmi haverkodas, max a kotelezo udvariassag.
Az oroszok persze egesz masok!!! Itt ejfel utan zar minden ( meg mindig cucializmus! ). Hajnal 2-kor hazafele menet betertem egy orosz barba ahol uvoltott a local russia musika es az orosz gyevuskak seggreszegen felmeztelen tancoltak az asztalon, a magamba toltott 10 sorrel meg messze en voltam a legjozanabb koztuk. Igaz utana rendesen besegitettem a vodkakeszletuk leamortizalasaba. A tulajjal hajnalban talpigero kozak katonai kabatban,sapkaban ropptuk a katyusat!!!!!
Kurva jo felvetelek keszultek!! Majd megtanulok feltolteni! :). Ezutan az ejszaka utan az osszes alkalmazott, orosz vendeg csak veregetik a vallamat akarhanyszor csak bemegyek a barjukba............
A tulaj egy 30 eves kolyok Vlagyivosztokbol,de kurva jo srac!!! Azt mondja,h a haboru utan 75-ben rengeteg ( kb 3-4 ezer )orosz maradt itt mivel nem volt kedvuk visszamenni. Kinek lett volna abba a kurva hidegbe???
Es meg azt allitottak a tortenelem konyveinkben, h az oroszok nem harcoltak Vietnamban csak fegyvereket adtak el nekik!!! :) Naaaaaaa persze en meg elhiszek mindent..................h van Jezuska meg Mikulas es kurvak meg nincsenek! Ez legalabb akkora igazsag mint, h a fold banan alaku es a nok okosak!!!  :):)