2010. március 29., hétfő

Yogyakarta

A mai napom nagyon kellemesen indult.Ivett 10 korul ram telefonalt majd egy kellemes luwak kave mellett beszelgettuk at a delelottot.  Csak erdekessegkent emlitem, h a kopi luwak a vilag legdragabb kaveja es ize zamata tenyleg a kavek kiralyava teszi.Az erdekessege az,h a luwak (palmasodro)  a macskafelek csaladjaba tartozo kis allat,de kicsit hajaz a patkanyra ill hosszu farka miatt a mokusra is.
Szoval ez a dragasag megeszi a kaveszemeket-- de nem am a szarokat!! csak a legfinomabbakat valogatja ki--es keresztul engedve belrendszeren a kulso kemeny hejat hasznositja. A vegtermekbol--mert kissebb allatokat is eszik-- magyarul a szarbol kivalogatva a megmaradt kaveszemeket gyujtik ossze a hires kavet!!!
1300 $ egy kilo!!!!  Akik imadjak eskusznek ra,h az izet a tokeletes valogatas es a belnedvek adjak! :)
Normalis az ember?????

Mivel ma csak ilyen relexa napot tartottam es nem akartam messze menni , kimentem a Pranangtritis nevu beach-re. 28 km delre, de viszonylag egyszeru megtalalni az utat, aki hasonloan hozzam motorral vallalja be.
A standon igazan furdeni nem lehet. Az Indiai-Ocean felol egyfolytaban oriasi hullamok jonnek, ugyhogy eselytelen vagy beuszni. Feltuno,h senki nem furdik.Engem is figyelmeztettek a biztonsagi emberkek,h beuszni tilos,  mert mar nagyon sokan meghaltak. A tenger alatt, a parttol nem messze oriasi toresvonalak huzodnak ahol az aramlatok magukba szippantanak a tobb szaz meteres melysegbe..................
Ezt az erzest mar ismerem,mert Balin kerultem hasonloba csak szerencsere akkor buvarpalack volt a hatamon es ugyis csak oriasi szerencsevel es lelekjelenlettel tudtam a felszinre visszajonni!
Egy ilyen eros termeszeti ero ellen tehetetlen vagy!!!!!!
Kb olyan mikor egy porszivo felszippant egy hangyat a szonyegrol. Ha en akkor nem kapaszkodom kemenyen a talajmenti sziklakba,kovekbe akkor most nem irhatnam Nektek ezeket a sorokat.............
Aztan osszeraktam a kepeket. A hires 2006-os jawai foldrenges epicentruma a regi hiradasok szerint 25 km-re volt Yogyakartatol a tenger alatt. Pontossan itt!!!!!!
Akkor csak a varosban tobb minrt 3000 ember halt meg es tobb 10 ezer valt hajlektalanna. Kerestem a nyomait, de 4 ev alatt mar mindent ujjaepitettek,de persze mindenkinek az emlekeben melyen el!!!!!
Foleg aki rokonat,hozzatartozojat veszitette el....................

Holnap a Merapi-hegyre szeretnek felmenni ami mondani se kell, h egy elo, mukodo vulkan amibol Jawa szigete boven el van latva! :) 129 mukodo vulkant jegyeznek most a szigetvilagban!!!
Ezek kozul is a Merapi az egyik legaktivabb!