2010. március 23., kedd

Jakarta

Tegnap este fajo szivvel elhagytam Vietnamot. Kicsit a szivembol is itt hagytam egy darabot,mert nagyon megszerettem ezt az orszagot,az itt elo egyszeru joszivu embereket!!!
Remelem a sors egyszer meg visszahoz ide!! Bar annyi orszag van meg amit nem lattam! :)
Este 9-kor indult a gepem igy csak ejfel utan ertem Jakartaba. A helyzetet bonyolitotta, h mivel nem volt $ kp-ban a zsebemben igy hosszasan kellett magyarazkodnom a repteren, mivel ezek a joemberek 1 honapra ezer dollar felmutatasat kerik!!! Es visszafele egy repjegyet!! Szerencsere meg 5 percel az indulas elott megtudtam venni Saigonban egyet a Jakarta-- Kuala Lumpur jaratra a bankkartyaval. Az Indonez  vizumert mar nem engedtek fizetni a kartyaval es persze kp-t sem tudtam felmutatni,mert az ATM-ek mind a repter elott vannak es ahhoz kikelet lepnem ami ugye vizum nelkul lehetetlen! A 22-es csapdaja..............vagy gordiuszi csomo???? :):)
Vegul hosszas rabeszeles utan talaltam egy tunder mosolygos tisztet es a kislany vallalta a feleloseget ertem,h kikiser kivulre........:) Csak azt nem ertettem,h mi a fasznak aggodtak mikor az utlevelem maguknal tartottak!! :)

Na mindegy.........minden jo ha a vege jo! :)
Szeretek ejjel utazni,de ilyenkor egyetlen hatranya,h mar nem talalsz olcso fuvart a belvarosba, mert ejjel mar csak a hienak dolgoznak. A 12 $-os utat vegul 30-rol sikerult 20 perc cirkusz utan 18-ra hozni. Jakarta meg nagyobb mint Hanoi es Saigon.......11 milliora mondjak es oriasi teruleten fekszik.Egyenlore meg kicsit atlathatatlan szamomra,de mar sikerult egy reszletes terkepet szereznem es egyre jobban megismerem. Ma meg sziesztazok es tanulmanyozom a helyeket ahova feltetlen erdemes eljutni es holnap megindulok.........Most meg orultebbnek,tulzsufoltabbnak tunik mint Saigon,de biztos csak azert,mert Saigont mar ismerem.
Sajnos motort nem engednek berelni, mindenhol azt mondjak csak soforrel egyutt!! Biztos szigorubbak a szabalyok, mert itt minden motoron elol-hatul rendszam amire meg az ervenyesseg is ra van vezetve!!!
Az egesznapos turakat 600 ezer-1 millio kozott csinaljak az irodak, mig egy motorost mar 200 ezerert kiberelhetsz egesznapra, ami kb 20 $. Sokkal kotetlenebb igy, mert odamegy ahova es addig amig te mondod neki!! Ha egyik helyen tobb idot akarsz eltolteni nem kell a tobbi turistahoz alkalmazkodni!
Egyebkent itt joval kevesebb turistat latok mint Vietnamban!!