2010. március 7., vasárnap

Da Nang

Huuuuuuuuuu nagyon kellemes meglepetes ert mikor kiertem Hoi An-bol a Da Nang fele vezeto utra.
Vegig autopalya......na jo autout betonos zoldsovennyel elvalasztva. Vegre neki ereszthettem a csikomat! :)
Negyed ora alatt atertem,de fel kell hivnom a figyelmeteket,h hiaba erzitek magatokat vedett utvonalon, attol meg egy-ket ember,allat,bicikli siman keresztbe megy elottetek!! :)...........es 120-nal ezt nem konnyu lereagalni! A lassubb jarmuvek itt bekesen a kulso savban cammognak. Csak nalunk szokas egy-ket nonemunek 80-90-nel a belsosavban menni es mikor radudalsz meg van sertodve!!:):)
A varoson tul a legmagasabb hegyen egy gyonyoru hofeher Shiva szobrot emeltek (kb; 30-40 m) ami mar 10 kilometerrol is szembetuno,ezert itt kezdtem a turamat. Jo dontes volt! Egyreszt mert gyonyoru,masreszt mert nem volt terkepem es igy innen tajekozodhattam! :)
Tobb mint hetven kilometert tettem meg osztoneimre hagyatkozva a varosban. Na nem sietve! Mint tegnapelott Hoi An-ban.............meg-meg allva,sorozgetve.......( itt halkan megjegyzem,h hazafele 10 sor utan mar csak 50-et engedelyeztem magamnak!! Semmi szaguldozas! :):) )
Erdekes volt igy fedezni fel a varost, terkep nelkul. Aztan mikor este szereztem egyet memorizaltam az egeszet,h merre is jartam. Normal esetben ugye pont forditva csinaljuk. Eloszor bebiflazzuk a terkepet aztan johet a hely! Igy pikansabb volt!!!! :):)
A terkephez  itt erdekes hozzajutni! Elmeletileg az utazasi irodaknal van,de nem adnak,mert ugye akkor nem veluk fedezed fel a kornyeket!!!! Sot azt mondjak huuuuuuuuuu,de bonyolult ( meg veszelyes :) )el ne indulj egyedul. Nyugodtan neki lehet indulni csak par szot tanulj meg viet nyelven meg a hely pontos kiejteset amit keresel!!!!!!!!!!! :) Utkozben nagyon segitokeszek,baratsagosak az emberek..............foleg ha egy-ket sort is leguritasz veluk...:):)
Kedvenc terkepszerzesi tippem......ma is igy csinaltam. Bemegyek egy sok csillagos hotelba ( nekik tuti,h van! ) es szobat keresek masnapra. Persze azonnal ugranak es minden lehetoseget elmondanak. Oke, kivalasztok egyet es mondom,h akkor holnap majd jovok. Tavozaskor dobalom a puszikat meg a koszonomoket, majd az ajtoban a fejemre csapok,h Uristen h talalok en ide vissza??? Erre rogton ugranak es kezembe nyomnak egy reszletes terkepet,termeszetesen a hoteljukat vastagon megjelolve!!! :):)