2010. január 29., péntek

Nha Trang

A kiscsaj egy soforrel pont 7.30-kor ott volt ertem ahogy igerte. Kivittek a kikotobe ahol egy kellemes hajo vart, amivel gyakorlatilag egy hetig ringathatom a seggem a hullamokon. Eloszor a Mun Islandnal kezdtunk
amely korul csodalatos korallvilag talalhato. Ujdonsult quebeci barataim is velem tartottak. Orultem neki, de mint a vizalatt rogton kiderult Jason nem egy "profi" buvar, pedig advance minositese van. Meg felig volt a palackom mikor neki mar 50 bar ala esett es persze ilyenkor nekem is vissza kell terni vele a hajora.
Ezen a napon csak 20 meteres korallkerteket merultunk, gyonyoru volt, jo volt, szep volt, de mar vonzott a melyseg...........! Megigerte masnap valami mely sziklafalhoz visz. Erre ma teljesen hasonlo helyre mentunk ahol 25 m volt a max melyseg. Erre mondtam neki ha megegyszer ilyen sekely helyre hoz akkor vissza a love!!!! Na erre elvitt a sziget tulso oldalara ami mar nekem valo hely. :) Lementunk 45-re ahol Jason egy ido utan jelezte,h neki fogytan a levegoje. Na erre szamitottam es sporoltam,nekem meg tobb mint 120 barom volt. A merulesvezeto persze jelezte menjunk felfele, en meg mutattam,h menjetek nekem meg rengeteg van es maradok. Valasztasa nem volt mivel neki Jasont kellett visszavinnie a hajora en meg megindultam lefele.
Meg ezek a regi hagyomanyos  200 foot-os oraik vannak amit ki is akasztottam 220-nal !!! ( 1 foot 32 cm)
Kb 70 meter lehetet..........Mikor felertem a hajora feloraval utanuk mar osszevissza aggodtak magukat, de csak igazan akkor mikor lattak h fent akadt a mutato! :) Nagyon jol szorakoztam rajtuk! :):) Ok meg nem ismerik a Csabat es mondogattak sorban,h too deep....too deep.... too dangerous, en meg csak szerenyen vonogattam a vallam, h " this is normal in Hungary". Nem tudtak, h ezt mar sokadszor jatszottam el. :)
A hab a tortan az volt- ami konnyen balesethez vezethetett volna-- h mint utolag kiderult, h a helyi "divemaster " megjobban panikolt mint Jason. Ket ilyen embert pedig csak a szerencse es Isten ment meg a balesettol!!! Lent  belekerultunk egy eros aramlasba es max 3 meter volt a visibility, pillanatok alatt  elveszitettuk egymast. Ettol elveszitette az osszes realitasat, de figyeltem Jasonre! Utolag megkoszonte!
Kesobb fent a hajon elmondta a helyi " divemaster", h meg eleteben nem jart 45 meteren!!!!!!!!! es foleg nem ilyen idoben! Ezutan mondtam neki, h te csak a helyet mutasd meg  nekem baratom majd en megyek elore.
Holnapra igeri a sziget legszebb,legmelyebb pontjat a Big Wall-t, de mar most jelezte, h o 50 ala nem jon. :)
Egyebkent csodalatos a hely, minden reggel 1 orat hajozunk sziklas,novenyekkel boritott,csodalatos formakat olto szigetek kozott.mig odaerunk Mun Islandra.Napi 3 merules utan kellemesen faradtan erkezem vissza a varosba es rogton a kedvenc paripamra ( yamaha) pattanok. Sotetedesig probalok minel tobbet latni a varosbol, mert az esti es ejszakai elet az mar egy kulon vilag!!!! Sajnos max 2-ig maradhatok, mert a kiscsaj 7.30-kor konyortelenul ebreszt................. :):) Azert remelem igy is szep ejszakam lesz...........