2011. június 5., vasárnap

KRABI 101 - 102. nap

Mar keso delutan volt mikor az eso elallt es eltudtam indulni Krabira, de nem bantam , mert az ut Sikao fele mindossze 130 km ( Huai Yot fele 15-el tobb ). Sikao utan kb 10 km-re a motor furcsan "beszitalt" amirol rogton tudtam, h megkaptam thailandi kalandozasom elso defektjet. :) Valasztasom nem volt, tolni kezdtem a motort es biztam, h mielobb lakott telepulesre erek, ott pedig - a motorok oriasi tomege miatt - tuti, h van szerviz. Kellemes meglepetes volt szamomra, h rovid 3 km alatt is legalabb 10-en alltak meg mellettem es kerdeztek , h miben tudnak segiteni ??!!!! Hat nem tudom ezt nalunk hanyan tettek volna meg egy idegennek??????? :) Egy srac egy utszeli muhelyben kb 5 perc alatt belsogumit, ujabb 5 alatt pedig olajat cserelt es maris roboghattam tovabb!! :) Krabin egy talalkozot beszeltem meg egyik phuketti baratommal, aki sokat elt regebben a varosban es felajanlotta , h szivesen megmutatja. Igaz, h igy elvette a felfedezes oromet, de tudtam , h legalabb annyira szeret bulizni mint en, igy egyutt indulhattunk az ejszakaba....... :) Az igazi ejszakai elet nem a varosban, hanem 15-20 km-re levo beacheken van, de azert lightosan igy is elengedtuk magunkat nehany barban..... Masnap mar a tengerpart fele vettuk az iranyt. Bejarva a Klong Mung , Noppara Thara , Ao Nang beacheket , egy kis motoros csonakkal 100 bathert fejenkent , atvitettuk magunkat Railay Bay-re , ami talan mind kozul a legszebb!!!! Ide mar csak csonakkal lehet eljutni, mert a szarazfold felol olyan hatalmas sziklas hegyek es fennsikok veszik korbe, h egyszeruen megkozelithetetlen!!! Persze mindez egy hajobol a tenger felol, ahogy eluszol alattuk, mellettuk, vmi fantasztikus, kepeslapra kivankozo latvany!! Railay Bay pedig az egesz kozul a legszebb, talan csak a Maya Bay szarnyalja tul Phi - Phi szigeten !!!!!! Sajnos hamar rank esteledett ezen a csodalatos helyen es az utolso barkak is legkesobb fel 7-kor visszaindultak. A szallodak pedig egyreszt teli vannak , masreszt az aruk igencsak borsos!! Egyebkent minden legalabb a 3- 4-szerese a normalis arnak.
A beachen nem aludhatsz, mert igen szigoruan buntetik. Igy visszamentunk Ao Nangra es 10 km-ert keletnek motorozva megneztuk a hires Gastropod Fossilt. Ez egy 40 millio eves csigakbol osszegyurodott " fossilia" , amely termeszetesen a tenger alatt is folytatodik. Erdemes megnezni!!!! Utana mar csillapitottuk szomjunkat a barokban es felkerestunk egy-ket lanyneveldet ahol jofajta whiskyvel kinaltak bennunket !!! :). 2 fele tovabb mentunk a Phang Nga odolbe ( 80 km ) , amit nappal erdemes megnezni, mert a vilag egyik legszebb termeszeti jelensege. Hasonlo mint Vietnamban eszakon , a Halong Obol. A tengerbol a sziklak nyilegyenesen tornek az eg fele es a tetejukon csodalatos buja novenyzet virit , mint reszeg kopasz ember fejen a svajci sapka!!! :)  Persze ilyen happy hangulatban, mint amibe voltunk bennunket mar qvra nem erdekelt a termeszet , legfeljebb lanyok termeszete a barszeken ahova betertunk.....:) Reggel fele eldontottuk, h mar nem erdemes lefekudni, igy tovabb indultunk Phuketre. A felkelo nap elso sugarai mar a sziget kozepen lattak meg bennunket ..........nem tul fitt allapotban. Azert egy hideg gyogysorre meg meg kellett allni egy nyitva tarto kiulos barban , ahol sikerult elhagynom az ovtaskamat !!! Vagy eros a gyanum, h finom noi kezek - kihasznalva , h ugy neztem ki , mint egy megfaradt hegedumuvesz - segitettek elveszni annak a taskanak....... Penz az mar nem volt sok benne  ( kb 150 - 200 $ ), de a fenykepezom es az utlevelem sajnaltam.
Az utlevelet nem nehez szerezni, de a fenykepezoben maradt kepek mar potolhatatlanok, foleg h ezen volt az egesz del thai, malaj turam!!!!! kb 1200 kep!!!! :-(  Ha vki igy jar itt , akkor a szokasos eljaras a kovetkezo. Be kell menni egy Tourist Police-ra es jegyzokonyvet iratni az elveszteserol es korulmenyeirol. Majd ezzel a papirral , fenykeppel es penzzel ( 30 EU ) irany a kovetseg.
A police-on nagyon udvariasak es segitokeszek, mar ok online felhivjak neked a kovetseget es minden felvilagositast megadnak, h mikor menjel, mit vigyel, mikor lesz kesz, milyet tudnak adni, stb.......

A magyar nagykovetseg epuletet Bangkokban a President Park Condominium-ban , a Sukhumvit negyedben talaljatok, amit konnyu megtalalni a varos kozepen, mert ez az uzleti negyed. Az Oak Towel 20. emeleten van, a teli szamuk 02- 2661 - 1150, 51 , 52 , 55  ha thai telirol hivjatok oket, ha magyarrol akkor a 66 orszaghivot usd ele.  Nagyon kedvesek es segitokeszek , angolul, thai-ul es persze magyarul is kerdezheted oket. Nyitvatartasuk hetfotol - pentekig  8 - 14 - ig. Az utlevelet masnapra igerik.
Annyira mar nem is banom az elveszteset, mert rajottem , h nagyon regen csavarogtam mar egyedul napokig , felszabadultan Bangkokban!!!! A sors az nagy mester!!! Lehet, h akarattal rendezte igy ????