2010. április 13., kedd

Bali

Mar tobb mint 10 napja elvezem ezt a fantasztikus szigetet, amit nem hiaba neveznek az Istenek szigetenek.
Vegul is nem sietek sehova,nem surget senki, a tobbi sziget meg megvar.........na es persze Magyarorszag is!
Balin minden megtalalhato amirol a feher ember csak almodik...........gyonyoru beachek,szikrazo napsutes,esoerdovel boritott nemzeti parkok, vulkanikus hegyek, raftingolasra kituno hegyrol lerohano folyocskak, fantasztikus buvarhelyek, valtozatos tengeri elovilag, rengeteg kulturalis orokseg ( csak hindu templombol tobb mint 10 ezer van a szigeten), stb......es mindehez parosul egy turistakra epulo pazar infrastruktura! Gyakorlatilag barmit megkapsz mi szem-szajnak ingere.......
a legigenyesebb szallodaktol, az elvezeti cikkekig, termeszetesen a csajokat is ide szamolom.....:):)....es mindezt egy olyan kornyezetben ahol az emberek orokke mosolyognak, kedvesek, udvariasak, baratsagosak, segitokeszek!!!
Aki 2-3 hetre jon ide nyaralni tokeletes kikapcsolodast, feltoltodest nyujt neki e csodalatos sziget.
A batrabbak konnyeden bejarhatnak mindent berelt motorkerekparral, autoval,dzsippel , de aki nem vallalja be a baloldali kozlekedest es a suru forgalmat az soforostol ( aki egyben idegenvezeto is ) tud nagyon olcson berelni kulonbozo jarmuveket. En persze maradtam a jol bevalt kis vilagjaro motoromnal. :):)
A helyeket nem irom le egyesevel, mert mar rengeteg utikonyv keszult Balirol. Inkabb majd olyan szigetekrol irok reszletesen ahol nem jarnak turistak es nincs informacio roluk.

A Legian str.-en sikerult egy aranyos hotelt berelnem, ami most tokeletesen kielegiti igenyeimet.Ez gyakorlatilag Kutaban a turista negyed foutcajanak kozepen van,ahonnan par perces setaval mindent elerek.
Ettermek,barok,discok,internet cafek,kolcsonzok, kulonbozo boltok es hotelek valtjak surun egymast. Itt ki-ki megtalalhatja a kedvere valot. Mindenhol hajnalig duborog a zene es folyik az "ejszakai" elet ez a hotel megis csendes, melyen benyulo kertjeben palmafak es egzotikus buja novenyek kozott alakitotta ki szobait, temeszetesen uszomedencevel, kis mesterseges tavakkal, szobak korul patakokkal.............de szerencsere csak olyan szelesek, ha a szomszedban lako angol csajokkal akarok este vacsi elott egy whiskyt inni akkor egy nagy ugrassal csak atugrom a teraszukra es nem kell korbekerulnom az egesz hazat! :):)
Ez nagyon tetszik nekik! :)
100 meterre van a hotel attol a helytol ahol a terroristak 2002 oktobereben robbantottak a discoban es utana az utcan!!!! 2003 febuarjaban voltam itt es akkor tobb haz is foldig omolva, helyukon nagy godor teli viragokkal mutatta ennek az elmebeteg, orult cselekedetnek a helyet. Most egy gyonyoru emlekmu emlekezteti a vilagot a kegyetlen multra...........199 artatlan ember neve van belevesve orszagok szerinti bontasban. A legtobb aldozat ausztral volt..........es nagyreszt fiatal kislanyok akik atjottek Balira jol erezni magukat. Meg 7 ev utan is rengeteg friss viragot tesznek ki nap mint nap.........

Ezen a helyen tokeletesen kitudom pihenni az utobbi honapok kalandos mindennapjait..........
Reggel ( vagy mar del fele:) ) az ajtomon kilepve csobbanok a medencebe es addig uszkalok mig fel nem ebredek.........aztan hallgatva aranyos Koos Jani baratomra, egy jeghideg sorrel jozanra iszom magam es maris indulhat egy ujjabb gyonyoru nap. Altalaban lesetalok a beachre es  ott toltom a napot.........aktiv doglessel a homokban, nehany uszast es kozeli barlatogatast azert beiktatva. Delutanonkent kicsit feltamad a szel es akkor a kutai part a szorfozok paradicsoma!!!! Rengeteg kolcsonzo van ahol olcson lehet berelni.
Megprobalkoztam a dologgal, de felora utan be kellett latnom, h ez mar nem az en sportom! :)
Ha sikerult is veletlen felallnom arra a csuszos kis deszkara, a kovetkezo nagy hullam tuti, h maga ala boritott!!!:) A sorozes sokkal jobban megy.............abban mar profi vagyok.:)
Este fele mikor mar nem tuz annyira a nap indulnak a strandfoci meccsek a homokban!! Na ezt mar szeretem!! Mindig beszallok egy oracskara kozejuk.
Utana egy kellemes szieszta es vacsi utan maris indul hajnalig az elet...........Probalok mindig uj helyeket, barokat felfedezni, de persze ennek az a vege, h lassan mar megint mindenhol torzsvendeg leszek.....:):)
Szoval azert nem irtam eddig, mert csak ilyen unalmas hetkoznapjaim vannak.:)

Azert neha motorra pattanok es becsavargom kikapcsolodaskent a kornyeket. De egyszeruen maga a szaguldas is jol esik ebben a melegben.
Ma bemotoroztam Bukit Badungot a delen fekvo felszigetet.Elmentem a hires Uluwatu hindu templomhoz ami omagaban is nagyon szep,de fantasztikusan gyonyoru helyen fekszik, 80-100 meter mely, lelegzetelallitoan csodalatos sziklak olelte tengerparton.A bejaratnal megkaptam a szokasos szoknyamat :):), mivel mindenhol csak hosszu ruhaban mehetsz a templomba............de nekem tetszik. :) Figyelmeztettek, h nagyon vigyazzak az ertekeimre,mert 400 majom "orzi " a helyet! :) Voltam en mar ilyen helyen tobbszor es azt hittem mar rutinos vagyok.........na persze!!! Csak h ez a tolvaj banda kurva gyors es rengetegen vannak!! Mindenhol sikoltoztak a csajok mikor vmit elloptak toluk, en meg jokat nevettem rajtuk egesz addig mig az egyik egy kozeli farol a hatamra nem ugrott es le nem kapta a napszemuvegem a fejemrol...........es huss mar ott sem volt. 5 perc mulva lattam viszont es meg mindig a napcsimat szorongatta, mit sem sejtve setalt a tobbi kozott. Siman odamentem hozza tiz centire ( nem ismert meg a kis hulye:) ) es a kapuban osztogatott mogyorot nyujtottam neki, majd mikor erte nyult en kaptam ki a kezebol!! Huuuuuuuu, de duhos volt!!!!! Meg akart harapni! :) Oke mar el is felejtettem az egeszet es a szemuveget elore a polomba tuztem. Innen mar gondoltam csak nem merik ill tudjak ellopni.Mig nem egy hatalmas peldany ( kb 16-18 kilosra is megnonek) a hatamra nem ugrott es siman kitepte a polombol!!!Ugy latszik a napszemuveg a slager naluk ..........es meg csak el sem szaladt!! Tudva erejet megallt tolem par meterre es nezegette az erekjet. Vagy negyed orat udvaroltan neki, mar engedte magat simogatni, etetni, de ahogy a szemuveg fele gyultam eles fogait kimutatva azonnal harapott!!!! Jo pofi volt!!! :) A szemuvegert cserebe viszont tobb kozeli aranyos kepet keszitettem rola.....:):)
Ezek utan a fenykepezomet szorosan a csuklomra tekertem es egy pillanatra sem engedtem ki a markombol!!
Szegeny japcsi kiscsaj ott bogott mert a majom elszaladt az ovevel............
Egy jo tanacs!!!! Kajas szatyorba erteket ne tegyetek!!!! Utlevel,penz,telefont, fenykepezo,stb............siman elszalad a szatyorral ha egy pillanatra kihagysz!!! ...es utanna modszeresen kiramolja!!!  :):)