2011. február 18., péntek

CHIANG MAI 8.-12.nap

Nagyon kellemes meglepetesre - bar titkon azert remeltem - szinte mindenhol emlekeztek ram !!!! :)
A regi csajaim kozul sajnos csak egyet talaltam meg, a masikrol senki sem tudott semmit, a kedvencem
pedig eladta az ettermet es visszakoltozott szukebb hazajaba Issamba. A helyen most egy pakisztanbol idetelepult csalad nyitott egy Phesawar nevu ettermet. Uzentem neki.......nem tudom eljut-e hozza ????
Ezekbe a napokban kicsit belevetettem magam az ejszakaba, ami kifejezetten jol esik egy ilyen magamfajta
egyedulallo, fiatal legenynek !!!! :)
Az itteni ejszakai elet nagyon szines es valtozatos! Mindenki megtalalhatja a kedvere valo szorakozast! :)
A reszletektol  most tekintsetek el, mert nem akarom megbotrankoztatni az uri nagykozonseget es inkabb mindenkinek a fantaziajara bizom......... :):)
Eddig minden nap hajnalban ertem haza - es persze nem egyedul - igy delelott eselyem sincs felebredni ! :)
Egy finom ebed es egy jeghideg sorocske utan kenyelmesen vegigjarom kedvenc kiulos barjaimat es nagyokat dumalunk a regi es uj barataimmal. Elolvasom az interneten a hireket, leveleket, tozsdet, stb , majd altalaban megnezem a tegnapi meccsek osszefoglalojat. Este pedig egy kellemes vacsora, majd zuhany utan ujra kezdodhet az EJSZAKA !! :)
Tegnap kivetelesen egyedul tartottam hazafele es egy parkban megszolitottam Lizat, egy helyi szepseget. Kb negyed ora kellett, h meggyozzem, h legjobb lesz mindkettonknek ha nalam tolti az ejszakat. :)
Nagyon jo dontesnek bizonyult, mert nagyon tud ez a kislany! :) Penzt nem kert, de reggel persze elohozakodott a dumaval, h tamogassam szegenyes koltsegveteset amennyivel gondolom es amennyit meger
o nekem............. Hat igen! Tipikus NO !!!! Nem baj, mert meg igy is sokkal, sokkal olcsobb mint egy feleseg es meg csak vissza se beszel !!!!!!!! :):):)

Matol egy kicsit felfuggesztem az ejszakazast, mert delutan erkezik Brigi es korbe akarom jarni vele egy motorral a varos es kornyeke leglatvanyosabb, leghiresebb helyeit !!! Mar ram is fer par nap jozansag !! :)


AYUTTHAYA - CHIANG MAI 7.nap

Mivel az utobbi 4 napban mar annyi wat-ot es buddhat lattam, mint Ciccolina f...szt, igy kezdett a hocipom teli lenni a kulturalis oroksegeikkel. Szeretem en az ilyesmit, csak nem ennyire tomenyen !!! :)
Briginek meg keves volt a romok nyujtotta elmeny, ezert a maradas mellett dontott.
Utana pedig Lopburiba, Phitsanulokba, es egy ujabb regi fovarosba Shukotaiba akar menni.
Ezek gyakorlatilag mind utbaesnek Chiang Mai fele, de itt is csak hasonlo romokat es watokat lehet csodalni. Csak epp ezeket masik kiraly epitette !! Igy ismet kulonvaltunk es majd 1 het mulva Chiang Maiben talizunk ujra.
Nekem mar nagyon hianyzott egy kis lazasag, edenkerti buli..........meg ,hogy ugy szabadicsabasan elengedjem magam.
Reggel egy tuk-tukkal kivitettem magam a vasutallomasra es vonattal kozvetlenul Chiang Maiba mentem. Mivel ez az eszak-deli fo vasutvonal igy reggel 9.40-kor es este 9-kor is indul vonat. A nappali vonat elonye, h kedvedre nezelodhetsz utkozben, az ejszakaie pedig, h kialhatod magad reggelig es meg egy nap szallodat is sporolsz !!! :)
Turista sleeping buszok is estenkent indulnak 500 bathert, de en a vonatot kenyelmesebbnek tartom. Az ar hasonlo, a vonatert 570-et kertek es ezert az arert uditoket es kajat is felszolgalnak !!!
Este 8 korul mar mag is erkeztem. Az allomastol kb 2 km a centrum ahova a tuk-tukos 50-60 bathert visz , persze egy kis alku utan !!! :)
Nekem most setalni volt kedvem, igy kellemes 20 perces gyaloglas utan ertem el a cityt.
Utkozben jokat nosztalgiaztam a ket eve itt eltoltott 15 napon. Mar izgalommal vartam, h vajon hany regi barat es csaj emlekszik meg ram !!!!
Biztos voltam benne, h sokan, mert nem szoktam nyom nelkul tavozni sehonnan sem !!! :):) Megkerestem a regi hotelem es orommel konstataltam, h meg elek az emlekukben es nem csak azert vigyorognak fulig ero szajjal, mert a penzes turistat latjak bennem.
Vagy azt is ???????? :) A regi baratsagunkra tekintettel sikerult lealkudni egy 800 bathos szobat 500-ra, igy hamar be is cuccoltam es megindulhattam nosztalgiazni az ejszakaba.............

AYUTTHAYA 6.nap

Mivel Brigi a romok szerelmese es joval tobb idot szeretne eltolteni egy-egy muemleknel, mint en, ezert kulonvaltunk. O mar koran biciklit berelt es elindult felfedezo utjara.
En persze egy jo automata motor mellett dontottem. Nagyon jol tettem, mert este tobb mint 120 km-t mutatott a szamlalom. Igy sokkal nagyobb teruletet tudtam bejarni!!!! Azokat is amik a cityn kivul estek.
Nem irom le az osszes jo helyet, de a teljesseg igenye nelkul felsorolom a leghiresebbeket!
A Wat Phra Si, a Wat Phra Ram, a Wat Maha That, a Wat Ratchaburana, a Wat Phutthaisawan, a Wat Chaiwatthanaram, a Wat Yai Chaimongkhon amiket erdemes feltetlen megnezni !!!!!! Persze ezeket mind vmelyik hires kiralyuk epitette, de ezt mar nem tudtam kovetni !! :) Mindenhova 50 bath a beugro, amit nem vesznek tul szigoruan, de senki sem log be. hisz ezzel tamogatja a helyreallitast !!! Ha mindent latni akarunk erdemes venni 220 bath-ert berletet, ami mhova ervenyes !
Erdemes meg kilatogatni Bang Pa-Inbe, ahol a kiraly nyari palotaja talalhato.Ez a csodalatos hely 42 km-re van a varostol delre. Szokasom szerint kulonosebb cel nelkul motoroztam a videket, mikor egy tabla hirdette, h 13 km-re vagyok tole. Persze akkor mar megkerestem, mert gyonyoru hely tavakkal,parkokkal korulveve.
Sajnos mar zarva volt, de a katonak beengedtek a kertbe, amit 1 ora alatt kenyelmesen
korbe lehet setalni. Belulrol akkor nezem meg mikor majd a kiraly haverom meghiv legkozelebb
egy weekend-re!!! Hiaba mondtam a katonaknak, h hivjak ide hozzam, mert Mr. Szabadi van itt Magyarorszagrol, nem akartak zavarni !!!!! :) Na majd legkozelebb en is jol megvarakoztatom !!!
Hazafele egy folyoparti vendegloben a vilag legjobb tom-yam seafood leveset ettem finom whiskyk kisereteben igy mar majdnem 9 ora volt mar mikor visszaertem a szallasra. Mivel a motort 6-ig kellett volna leadni, igy szegeny faszi mar ossze-vissza izgulta magat, h mi lehet az o motorjaval!!! :) Mikor meglatott annyira fulig ert a szaja a vigyortol, h meg szidni is elfelejtett !! :):)